Μαθήματα Web Design

Σεμινάριο Web Design

Σεμινάριο Web Design μέσω Adobe Dreamweaver

Παρακολουθώντας το σεμινάριο Web Design μπορείτε να κάνετε όλες τις απαιτούμενες εργασίες για το σχεδιασμό και τη συντήρηση απλών αλλά και σύνθετων ιστοχώρων. To μάθημα του Web Design έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε μετά την περάτωση του, οι σπουδαστές να είναι σε θέση να σχεδιάζουν web sites(ιστότοπους) οι οποίοι θα ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς. Στο σεμινάριο περιλαμβάνονται:

Ύλη μαθημάτων Web Design

Μαθήματα HTML

Μαθήματα HTML

Μέσα από το σχεδιαστικό περιβάλλον του Dreamweaver μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε τη γλώσσα δημιουργίας ιστοσελίδων HTML για να εισάγετε κείμενο, εικόνες, υπερσυνδέσμους, φόρμες και γραφικά. Η HTML (ακρωνύμιο του αγγλικού HyperText Markup Language, ελλ. Γλώσσα Σήμανσης Υπερκειμένου) είναι η κύρια γλώσσα σήμανσης για τις ιστοσελίδες, και τα στοιχεία της είναι τα βασικά δομικά στοιχεία των ιστοσελίδων. Η HTML γράφεται υπό μορφή στοιχείων HTML τα οποία αποτελούνται από ετικέτες (tags), σκοπός του μαθήματος είναι να μάθουμε να συντάσσουμε σωστά τον κώδικα HTML ώστε ένας web browser να διαβάζει τα έγγραφα HTML και τα συνθέτει σε σελίδες που μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει ο απλός χρήστης του διαδικτύου. Ο browser δεν εμφανίζει τις ετικέτες HTML, αλλά τις χρησιμοποιεί για να ερμηνεύσει το περιεχόμενο της σελίδας. Τα στοιχεία της HTML χρησιμοποιούνται για να κτίσουν όλους του ιστότοπους. Η HTML επιτρέπει την ενσωμάτωση εικόνων και άλλων αντικειμένων μέσα στη σελίδα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμφανίσει διαδραστικές φόρμες.

Μαθήματα CSS

Μαθήματα CSS

Τα μαθήματα για τη γλώσσα μορφοποίησης CSS δίνουν τη δυνατότητα στον web designer να ορίζει χρώματα και μεγέθη οργανωμένα σε στυλ και έπειτα να εφαρμόζει τα στυλ αυτά στα στοιχεία των σελίδων ενός site. Η CSS (Cascading Style Sheets-Διαδοχικά Φύλλα Στυλ) ή ( αλληλουχία φύλλων στυλ ) είναι μια γλώσσα υπολογιστή που ανήκει στην κατηγορία των γλωσσών φύλλων στυλ που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της εμφάνισης ενός εγγράφου που έχει γραφτεί με μια γλώσσα σήμανσης. Χρησιμοποιείται δηλαδή για τον έλεγχο της εμφάνισης ενός εγγράφου που γράφτηκε στις γλώσσες HTML και XHTML, δηλαδή για τον έλεγχο της εμφάνισης μιας ιστοσελίδας και γενικότερα ενός ιστοτόπου. Η CSS είναι μια γλώσσα υπολογιστή προορισμένη να αναπτύσσει στιλιστικά μια ιστοσελίδα δηλαδή να διαμορφώνει περισσότερα χαρακτηριστικά, χρώματα, στοίχιση και δίνει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με την HTML. Για μια όμορφη και καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα η χρήση της CSS κρίνεται ως απαραίτητη.

SEO - Βελτιστοποίηση Προβολής Ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο

Βελτιστοποίηση Προβολής Ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο

Κρίσιμο κομμάτι του σεμιναρίου Web Design είναι ή εκμάθηση των σωστών κανόνων SEO που πρέπει να εφαρμόζονται σε μία ιστοσελίδα ώστε να βελτιστοποιείτε η θέση στην οποία προβάλλεται στα αποτελέσματα του Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης. Το SEO (Search Engine Optimization) είναι η τεχνική με την οποία μια ιστοσελίδα μπορεί να εμφανιστεί στα πρώτα αποτελέσματα αναζητήσεων όταν κάποιος ψάχνει συναφές περιεχόμενο σε κάποια μηχανή αναζήτησης και στα ελληνικά μπορεί να αποδοθεί με την έκφραση "βελτιστοποίηση προβολής ιστοσελίδων".

Σαν διαδικασία αποτελείται από 2 στάδια:
1. Onsite optimization: βελτιστοποίηση κώδικα ιστοσελίδας, σωστός τίτλος, περιγραφή, λέξεις κλειδιά και πλούσιο περιεχόμενο.
2. Offsite optimization: Δημιουργία εισερχόμενων συνδέσμων προς την ιστοσελίδα μας από όσον το δυνατόν πιο πολλά και καταξιωμένα συναφή websites γίνεται. Επίσης δημιουργία συνδέσμων και κοινού σε όλα τα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook, twitter κλπ.

Αναλυτική ύλη σεμιναρίου Web Design

 • Κανόνες σωστού design σύμφωνα με τα πρότυπα W3C
 • Εκμάθηση σύνταξης και ετικετών (tags) HTML4 και HTML5
 • Δημιουργία και σύνταξη CSS και CSS3. Χρήση preprocessor Sass
 • Το περιβάλλον του Dreamweaver, παράθυρα, τύποι προβολών. Εισαγωγή εικόνων, συνεργασία με το Photoshop
 • Responsive Design μέσω Bootstrap framework για Φορητές Συσκευές (Mobile, Tablet).
 • Αυτόματη προσαρμογή ιστοτόπου στο μέγεθος οθόνης μέσω media query
 • Εισαγωγή βίντεο HTML5, ήχου, iframes, φορμών
 • Δημιουργία απόλυτων και σχετικών υπερσυνδέσεων. Τεχνικές ανασχεδιασμού
 • Αρχές SEO. Bελτιστοποίηση προβολής στις μηχανές αναζήτησης
 • Χρήση JavaScript, ενσωμάτωση Social Plugins (facebook, Twitter, Google+)
 • Hosting and Domaining website. Αξιολόγηση και έλεγχος σφαλμάτων του site

Πιστοποιηθείτε ως Web Designers

Πιστοποίηση Adobe

Προετοιμαζόμαστε και πιστοποιούμε τις γνώσεις μας και στον τομέα της γραφιστικής με τις πιστοποιήσεις της Adobe, της κορυφαίας εταιρείας γραφικών τεχνών στο κόσμο. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων του σεμιναρίου Web Design μπορείτε να αποκτήσετε την πιστοποίηση Web Authoring Using Adobe Dreamweaver. Αποκτήστε πιστοποίηση με διεθνή αναγνώριση και κύρος από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία ενός από τα δημοφιλέστερα προγράμματα σχεδίασης ιστοσελίδων.

Διάρκεια και κόστος Σεμιναρίου Web Design

Μέθοδος Εκπαίδευσης Τμήμα eLearning
Διάρκεια* 1 μήνας 1 μήνας
Κόστος €600 €180
Φοιτητές - Άνεργοι έκπτωση 25% έκπτωση 25%
Έκπτωση 2ου σεμιναρίου έκπτωση 25% έκπτωση 25%

*Η έκπτωση 2ου σεμιναρίου ισχύει για μαθητές που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα ακόμα σεμινάριο της Labtech και δεν ισχύει προσθετικά με άλλη έκπτωση για τα σεμινάρια μέσω eLearning.

Online σεμινάριο Web Design

e-learning Μαθήματα Photoshop

Παρακολουθήστε τα μαθήματα του web design μέσω eLearning, εξολοκλήρου από το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Το πρόγραμμα των online μαθημάτων διεξάγεται εξ ολοκλήρου μέσω internet και δεν απαιτείται κάποια πρόσθετη εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Υποστηρίζεται από όλους τους σύγχρονους φυλλομετρητές (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera) και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει πρόσβαση στο internet. Με την εγγραφή στο πρόγραμμα eLearning θα λάβετε πλήρεις οδηγίες για τη χρήση όλων των λειτουργιών της πλατφόρμας που διεξάγονται τα μαθήματα. Έχετε τη δυνατότητα ξεκινώντας τα μαθήματα μέσω elearning να παρακολουθήσετε ένα εισαγωγικό μάθημα με καθηγητή της σχολής LABTECH, ο οποίος θα σας εξοικειώσει με όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται να ξέρετε για την διαδικασία μελέτης και την προετοιμασία των εξετάσεων. Το εισαγωγικό μάθημα γίνεται είτε στη σχολή μας είτε μέσω Skype αν ο μαθητής δεν έχει δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων ο μαθητής μπορεί να επικοινωνεί μέσα από την πλατφόρμα του elearning με τον καθηγητή του σεμιναρίου, για επίλυση αποριών και καθοδήγηση ως προς της μελέτη του. Με την εγγραφή σας στα online μαθήματα web design παραλαμβάνετε:

Tutorial Web Design - Demo online σεμιναρίου

Στο tutorial που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μία σύντομη επίδειξη από τα online μαθήματα για να κατανοήσετε καλύτερα τη δομή και το περιβάλλον των μαθημάτων.

Online Web Design eLearning Demo

Δοκιμάστε να κάνετε ένα δωρεάν Demo από τα online μαθήματα του web design.

play ecdl test

Έναρξη eLearning Demo.

To Demo περιέχει ένα ολοκληρωμένο κεφάλαιο με παράδοση μαθήματος, ασκήσεων για εξάσκηση, ερωτήσεων κατανόησης και τεστ προετοιμασίας για την εξέταση.

Πού δίνονται οι εξετάσεις πιστοποίησης Web Design;

Εξετάσεις για την πιστοποίηση μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα και τα τεστ προετοιμασίας, εντοπίζουμε το πλησιέστερο σε εσάς εξεταστικό κέντρο το οποίο πρόκειται να διενεργήσει εξετάσεις και δηλώνεστε βάση του μοναδικού αριθμού της κάρτας δεξιοτήτων σας.

Πόσο χρόνο θα χρειαστώ;

Ο μέσος χρόνος εκπαίδευσης (διαβάσματος) που θα χρειαστείτε είναι περίπου 30 ώρες. Συνεπώς αν μέρα παρά ημέρα αφιερώνετε 2 ώρες διαβάσματος περίπου σε 1 μήνα έχετε ολοκληρώσει την ύλη και είστε έτοιμοι για τις εξετάσεις του. Σε κάθε περίπτωση στη Labtech δίνουμε μέγιστη προθεσμία 3 μήνες, ώστε να έχετε επαρκές περιθώριο για την ολοκλήρωση του διαβάσματός σας.

Έναρξη επόμενου τμήματος:

Στοιχεία επικοινωνίας

Συνεργάτες

Συνεργάτες