Πιστοποίηση Photoshop - Adobe

Μαθήματα Photoshop

Μαθήματα Photoshop

Οργανώστε και επεξεργαστείτε τις ψηφιακές σας φωτογραφίες με το Photoshop, το κορυφαίο επαγγελματικό εργαλείο γραφιστικής. Το πρόγραμμα Photoshop είναι ένα πολύ δυνατό και δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να επεξεργαστούμε υπάρχουσες φωτογραφίες, ή να υλοποιήσουμε δικό μας πρωτότυπο υλικό ζωγραφίζοντας με πινέλα ή σχεδιάζοντας με ανυσματικά εργαλεία όπως το πενάκι. Το Photoshop είναι ένα εύχρηστο και ευέλικτο πρόγραμμα μιας και χρησιμοποιείται από πολλά λειτουργικά συστήματα, όπως Mac, Windows, ή Linux. Διαθέτει ένα παρά πολύ φιλικό περιβάλλον χρήστη καθώς και το πληρέστερο σετ από εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφίας. To σεμινάριo του Photoshop έχει διάρκεια 30 ώρες χωρίς να έχει προαπαιτούμενες γνώσεις. Το σεμινάριο ξεκινάει με την εκμάθηση του βασικού περιβάλλοντος και των εργαλείων του Photoshop. Η ύλη που θα διδαχθείτε ακολουθεί την επίσημη ύλη όπως αυτή έχει οριστεί από την Adobe για απόκτηση πιστοποίησης. Στην πορεία των μαθημάτων διδάσκονται προχωρημένα εργαλεία επεξεργασίας και ρετουσαρίσματος φωτογραφιών, δημιουργίας ανυσματικών γραφικών και χρήση εργαλείων όπως μάσκες, κανάλια και εφέ επιπέδων. Ολοκληρώνοντας ο μαθητής μπορεί να αποκτήσει την πιστοποίηση Adobe Certified Associate in Visual Communications, την επίσημη πιστοποίηση της κατασκευάστριας εταιρείας Adobe. Επίσης καλύπτεται η ύλη για την πιστοποίηση ECDL Image Maker.

Ύλη σεμιναρίου Photoshop -
γραφιστική και επεξεργασία φωτογραφίας

Βασική Επεξεργασία Εικόνας

Ξεκινάμε τα μαθήματά μας με τις Βασικές έννοιες Γραφιστικής και γνωριμία με τον περιβάλλον του Photoshop. Μαθαίνουμε για τη διαχείριση των αρχείων εικόνας, τις παλέτες και τον χώρο εργασίας του Photoshop. Μαθαίνουμε να επιλέγουμε και να απομονώνουμε κομμάτια μίας εικόνας ώστε να τα επεξεργαζόμαστε ξεχωριστά καθώς και να εισάγουμε αρχεία από διάφορες εφαρμογές (.raw, .ai, .pdf) για να τα επεξεργαστούμε με τα εργαλεία του Photoshop. Χρήση της παλέτας Ιστορικό, και των στιγμιότυπων.

Ρετουσάρισμα Εικόνας

Επιδιόρθωση - Retouch Εικόνας

Ρετουσάρισμα εικόνας με τα πινέλα επιδιόρθωσης, αφαίρεση ρυτίδων και στιγμάτων, διόρθωση σε κόκκινα μάτια. Αναλυτική χρήση των layers και της ομώνυμης παλέτας. Εργασίες με layers, μετονομασία, μετακίνηση, στοίχιση, κατανομή, συγχώνευση, διαφάνεια. Ιδιαιτερότητες του layer Background. Μετασχηματισμοί επιπέδων, resize, angle, strech, skew, και ειδικές προσαρμογές σε ελεύθερο σχήμα. (πχ ταίριασμα μίας επίπεδης ετικέτας σε ένα κυλινδρικό προϊόν).

Σχέδιο με vector γραφικά

Ανυσματική - Vector σχεδίαση

Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε εργαλεία ανυσματικής σχεδίασης, όπως το πενάκι, για να δημιουργούμε vector γραφικά, κατάλληλα για λογότυπα, κείμενα και clipart αντικείμενα. Συνδυάζουμε τη χρήση των εργαλείων με ανυσματικής σχεδίασης με το πρόγραμμα Adobe Illustrator και βλέπουμε πώς μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία από το ένα πρόγραμμα στο άλλο για πιο εξειδικευμένη επεξεργασία. Δουλεύουμε με όλες τις μορφές κειμένου, οριζόντιο, παραγράφου, κατακόρυφο και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τις γραμματοσειρές (Serifs, Open Type, True Type) ανάλογα το κοινό και τη χρήση που θέλουμε να προσεγγίσουμε.

Χρωματολογία και Κανάλια Χρωμάτων

Κανάλια Χρώματος

Μαθαίνουμε βασικές αρχές χρωματολογίας, τα χρωματικά μοντέλα (RGB, CMYK, HSB) και πού χρησιμοποιούνται. Επεξεργαζόμαστε τους τόνους μαύρου και άσπρου, και μαθαίνουμε πώς να αντικαθιστούμε ρεαλιστικά τα φυσικά χρώματα μίας εικόνας. Δουλεύουμε με μάσκες για να απομονώσουμε τα εφέ που θέλουμε σε συγκεκριμένα τμήματα μίας εικόνας και βλέπουμε πώς διαχωρίζονται τα κανάλια χρώματος στη φωτογραφία αλλά και στην τυπογραφία.

Σχεδίαση και ρετουσάρισμα σε 3D

Σχεδίαση σε τρεις διαστάσεις

Εκπαιδευόμαστε σε εικόνες με προοπτική που χρειάζονται επεξεργασία και διορθώσεις, εφαρμόζουμε φίλτρα και εφέ επιπέδων σε αντικείμενα δύο και τριών διαστάσεων. Χρησιμοποιούμε δημοφιλή εργαλεία όπως το Liquify Tool για να παραμορφώσουμε ρεαλιστικά τις εικόνες μας.

Πιστοποιηθείτε με την Adobe

Πιστοποίηση Photoshop - Adobe

Προετοιμαζόμαστε και πιστοποιούμε τις γνώσεις μας και στον τομέα της γραφιστικής με τις πιστοποιήσεις της Adobe, της κορυφαίας εταιρείας γραφικών τεχνών στο κόσμο. Ολοκληρώνοντας τους δύο κύκλους μαθημάτων του Photoshop μπορείτε να αποκτήσετε την πιστοποίηση Visual Communication Using Adobe Photoshop. Αποκτήστε πιστοποίηση με διεθνή αναγνώριση και κύρος από την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία του Photoshop.

E-learning σεμινάριο Photoshop

e-learning Μαθήματα Photoshop

Παρακολουθήστε το σεμινάριο του Photoshop εξολοκλήρου από το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Το πρόγραμμα των online μαθημάτων διεξάγεται εξ ολοκλήρου μέσω internet και δεν απαιτείται κάποια πρόσθετη εγκατάσταση στον υπολογιστή σας. Υποστηρίζεται από όλους τους σύγχρονους φυλλομετρητές (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera) και μπορείτε να το παρακολουθήσετε από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει πρόσβαση στο internet. Με την εγγραφή στο πρόγραμμα e-learning θα λάβετε πλήρεις οδηγίες για τη χρήση όλων των λειτουργιών της πλατφόρμας που διεξάγονται τα μαθήματα. Έχετε τη δυνατότητα ξεκινώντας τα μαθήματα μέσω elearning να παρακολουθήσετε ένα εισαγωγικό μάθημα με καθηγητή της σχολής LABTECH, ο οποίος θα σας εξοικειώσει με όλες τις λειτουργίες που χρειάζεται να ξέρετε για τα μαθήματα και την προετοιμασία των εξετάσεων. Το εισαγωγικό μάθημα γίνεται είτε στη σχολή μας είτε μέσω Skype αν ο μαθητής δεν έχει δυνατότητα φυσικής παρουσίας.

Καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων ο μαθητής μπορεί να επικοινωνεί μέσα από την πλατφόρμα του elearning με τον καθηγητή του σεμιναρίου, για επίλυση αποριών και καθοδήγηση ως προς της μελέτη του. Με την εγγραφή σας στα online μαθήματα photoshop παραλαμβάνετε:

Tutorial Photoshop - Demo online μαθημάτων

Στο tutorial που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μία σύντομη επίδειξη από τα online μαθήματα για να κατανοήσετε καλύτερα τη δομή και το περιβάλλον των μαθημάτων.

Online Photoshop eLearning Demo

Δοκιμάστε να κάνετε ένα πλήρες Demo από ένα κεφάλαιο του elearning.

play ecdl test

Έναρξη eLearning Demo.

To Demo περιέχει ένα ολοκληρωμένο κεφάλαιο με παράδοση μαθήματος, ασκήσεων για εξάσκηση, ερωτήσεων κατανόησης και τεστ προετοιμασίας για την εξέταση.

Διάρκεια και κόστος Μαθημάτων Photoshop

Μέθοδος Εκπαίδευσης Τμήμα eLearning
Διάρκεια* 1 μήνας 1 μήνας
Κόστος €600 €180
Φοιτητές - Άνεργοι έκπτωση 25% έκπτωση 25%
Έκπτωση 2ου σεμιναρίου έκπτωση 25% έκπτωση 25%

*Η έκπτωση 2ου σεμιναρίου ισχύει για μαθητές που έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα ακόμα σεμινάριο της Labtech και δεν ισχύει προσθετικά με άλλη έκπτωση για τα σεμινάρια μέσω eLearning.

Πού δίνονται οι εξετάσεις πιστοποίησης Adobe;

Εξετάσεις για την πιστοποίηση μπορείτε να δώσετε σε οποιοδήποτε πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο σε όλη την Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας τα μαθήματα και τα τεστ προετοιμασίας, εντοπίζουμε το πλησιέστερο σε εσάς εξεταστικό κέντρο το οποίο πρόκειται να διενεργήσει εξετάσεις και δηλώνεστε βάση του μοναδικού αριθμού της κάρτας δεξιοτήτων σας.

Πόσο χρόνο θα χρειαστώ;

Ο μέσος χρόνος εκπαίδευσης (διαβάσματος) που θα χρειαστείτε είναι περίπου 30 ώρες. Συνεπώς αν μέρα παρά ημέρα αφιερώνετε 2 ώρες διαβάσματος περίπου σε 1 μήνα έχετε ολοκληρώσει την ύλη και είστε έτοιμοι για τις εξετάσεις του. Σε κάθε περίπτωση στη Labtech δίνουμε μέγιστη προθεσμία 3 μήνες, ώστε να έχετε επαρκές περιθώριο για την ολοκλήρωση του διαβάσματός σας.

Έναρξη επόμενου τμήματος:

Στοιχεία επικοινωνίας

Συνεργάτες

Συνεργάτες